• Vroege Vogel

  #Banen zwemmen
  6 dagen per week!

  Bij De Biezem kun je iedere dag, behalve zaterdag, banen komen zwemmen. Doordeweeks al vanaf 07.00 uur
  Zondag kun je terecht vanaf 08.00 uur. Zwem je gezellig mee?

 • Pittig Fit

  #Pittig Fit
  Fit worden èn blijven!

  Iedere maandag van 19.45 – 20.30

 • Aqua Bootcamp

  #Aqua Bootcamp
  Het zwaarste aqua-fitnessprogramma

  Iedere maandag van 20.45 – 21.30.

 • 50 jaar De Biezem

  #50 jaar De Biezem
  Om trots op te zijn!

  Al 50 jaar het zwembad van het Gooi.

Aqua sporten

Van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september vervallen alle reguliere lessen i.v.m. zomervakantie,  deze starten weer op maandag 2 september.
Onze zwemles leerlingen kunnen zich bij de receptie inschrijven voor de vakantie-zwemlessen.  Wijzigingen voorbehouden.

ZWEMVERENIGING NEW WAVE START NIEUWE WEDSTRIJDGROEP JONGEREN

Per oktober start zwemvereniging New Wave Almere met een nieuwe wedstrijdgroep voor de beginnende jonge wedstrijdzwemmer in Sportcentrum De Biezem te Laren.

Vanaf 1 oktober kunnen daarom kinderen van 6 tot en met 10 jaar met minimaal de zwemdiploma’s A, B en C starten met wedstrijdzwemmen in de New Wave groep. Dit is de instroomgroep van de vereniging gericht op het aanleren van de basistechnieken van alle zwemslagen en de basisregels die bij een zwemwedstrijd komen kijken.

Wanneer?
Dinsdag.     19.00 uur – 21.00 uur
Woensdag  18.00 uur – 20.00 uur
Vrijdag        18.00 uur – 21.00 uur

Geïnteresseerden kunnen gratis een proeftraining aanvragen door te mailen naar informatie@newwavealmere.nl.

Meer informatie over zwemvereniging New Wave Almere is te vinden op https://www.newwavealmere.nl.


AQUA JOGGEN

Bij aqua joggen doe je in het water loop- en spieroefeningen op muziek. Hierbij gebruik je een wetbelt (schuimrubberen drijfband), zodat je in het water blijft drijven. Je doet veel verschillende oefeningen, waarbij halters, ballen, gewichtjes, flexibeams en flexibanden kunnen worden gebruikt. Met aqua joggen train je jouw conditie, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatievermogen.

Maandag van 14.00 – 14.45 en 19.00 – 19.45 (combinatie met Pittig Fit)

Prijzen

AQUA BOOTCAMP

Aqua Bootcamp is het zwaarste aqua-fitnessprogramma. Het is een workout programma gebaseerd op een interval training van zware inspanning afgewisseld met korte pauzes, met oefeningen op de kant en in het water voor het ontwikkelen van kracht en conditie. De gevolgen van deze workout kunnen enorm zijn, je conditie verbeterd, je verbrand vet (± 1000 calorieën per workout), valt kilo’s af en krijgt uiteindelijk een getraind lichaam. Voor mannen en vrouwen, voor iedereen die van een grote uitdaging houdt, voor iedereen die aan zijn of haar conditie wil werken, voor iedereen die wil werken aan een goed figuur.

Maandag van 19.45 – 20.30.

Prijzen

 

BORSTCRAWLCURSUS

𝗞𝗼𝗺 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗲 𝗯𝗮𝗻𝗸 𝗮𝗳! 𝗪𝗲 𝗯𝗲𝗴𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝘄𝗲𝗲𝗿

Nieuwe Borstcrawlcursus Basis & Gevorderden
Start op woensdag 8 mei 2024!
WOENSDAG 8 mei start:
Basis cursus: 19.30 – 20.30 uur (8 lessen)

Gevorderden cursus: 20.30 – 21.30 uur (8 lessen)

Inschrijven kan via

De borstcrawlcursus is voor iedereen die de borstcrawl techniek goed wil leren beheersen of verbeteren: van de recreatieve zwemmer die wekelijks lekker zijn baantjes wil afleggen, tot aan de sportieveling die een triatlon of een open water wedstrijd op zijn of haar verlanglijstje heeft staan. Er is veel tijd voor individuele aandacht tijdens de lessen.

De borstcrawl bestaat uit 5 basis elementen waarmee we in zowel de basis- als de gevorderde  cursus aan de slag gaan:

 • Ligging
 • Beenslag
 • Armslag
 • Ademhaling
 • Combinatie / hele slag

De cursus bestaat uit 12 weken waarbij de borstcrawl vanaf de basis wordt opgebouwd tot een technisch goede uitvoering van de gehele slag. De cursus wordt ondersteund door trainingsschema’s  welke te vinden zijn op www.Mijnzwemcoach.nl. Met de trainingsschema’s kan de weekstof in eigen tijd worden geoefend. Tegelijkertijd kan er dan aan de zwemconditie worden gewerkt.

Instapniveau basis

De basis borstcrawlcursus is geschikt voor diegene die nog weinig tot geen ervaring hebben met het zwemmen van de borstcrawl. Met deze cursus neem je kennis van de basistechnieken van de borstcrawl en leer je stapsgewijs een technisch goede borstcrawl te zwemmen.

Instap gevorderde cursus

Heb je enige zwemervaring en wil je een goede borstcrawl aanleren of ben je een ervaren zwemmer maar wil je jouw techniek verbeteren, met deze cursus neem je kennis van de basistechnieken van de borstcrawl en leer je stapsgewijs een technisch goede borstcrawl te zwemmen.

Voor wie?
De cursus is voor iedereen geschikt, of je net bent gestart met zwemmen of al meerdere jaren zwemt. Minimale deelname aan de cursus is 18 jaar. De leeftijden van de deelnemers zijn altijd erg uiteenlopend.

Kosten

Aanmelden?
https://www.borstcrawlcursus.nl/

VOL = VOL

BANEN ZWEMMEN / CONDITIE ZWEMMEN

Tijdens conditiezwemmen verbetert je jouw conditie en uithoudingsvermogen door baantjes te zwemmen. Hiervoor gebruik je de normale zwemslagen zoals borst- en rugcrawl, schoolslag en rugslag, maar ook andere zwemslagen. Het Banen zwemmen kan worden verzwaard door het gebruik van materialen.

Bekijk de actuele tijden hier

 

PITTIG FIT

Een pittige aquasportles! Fit worden èn blijven! In schouderdiep water en ondersteund door muziek werk je door een variatie aan oefeningen aan het verbeteren van je conditie, het versterken van je spieren en hierdoor het verbeteren van je figuur. Iedere week een voeding- en gezondheids-“tip van de week”.

Maandag van 19.00 – 19.45 (combinatie met Aquajoggen)

Prijzen

THERAPEUTISCH ZWEMMEN

Speciaal voor mensen met rug-, hart-, of andere medische klachten is er therapeutisch zwemmen. Onder begeleiding van een deskundig instructeur doe je inspanningsoefeningen voor benen, armen en bovenlichaam. Op deze manier train je souplesse, kracht en uithoudingsvermogen. De lessen worden gegeven in ondiep (borsthoogte) warm water. Alles gaat in je eigen tempo. Overleg wel met je huisarts of specialist of je zonder problemen kunt meedoen.

Donderdag van 10.30 – 11.15 uur en van 11.30 – 12.15.

Prijzen

 MBVO (Meer Bewegen voor Ouderen)

Ben je 50 jaar of ouder, dan is MBvO misschien iets voor jou! Bij MBvO doe je in ondiep water oefeningen op muziek onder leiding van een ervaren instructeur. Ook mensen die niet (goed) kunnen zwemmen, kunnen dus zonder problemen meedoen. Je werkt op een verantwoorde manier aan je conditie, lenigheid en spierkracht.

Maandag van 10.30 – 11.15.
Donderdag van 9.45 – 10.30.

Prijzen